Szukacie inspiracji na obiad? Co powiecie na wieprzowinę z orientalną nutką? Mięso w połączeniu z sosem sojowym smakuje wyśmienicie. Wierzcie nam na słowo lub sami się przekonajcie!
składniki:
- 500 g wieprzowiny
- 1 czerwona cebula
- sos sojowy (ok 30 – 50 ml)
- ok. 250-300 ml bulionu
- szczypta cukru, imbiru, curry, chilli
- 2-3 szczypty pieprzu i słodkiej papryki
przyrządzanie:
Mięso myjemy i kroimy w grube plasterki.
Podsmażamy je na oliwie dodając przyprawy.
Mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy pieprzem i papryką, aby nabrało kolorów. Gdy mięso jest podsmażone z obu stron zalewamy je sosem sojowym.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Dodajemy do mięsa i mieszamy.
Całość zalewamy bulionem.
Często mieszamy, dusimy aż do miękkości mięsa.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem