Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

15 pomysłów na podanie FASOLKI SZPARAGOWEJ

15 pomysłów na podanie FASOLKI SZPARAGOWEJ

Fasolka szparagowa z papryką i orzechami

Fasolka szparagowa z papryką i orzechami

5 przepisów z POREM w roli głównej

5 przepisów z POREM w roli głównej

Domowa przyprawa do steków

Domowa przyprawa do steków

GNOCCHI- włoski przysmak na 10 sposobów!

GNOCCHI- włoski przysmak na 10 sposobów!

15 pomysłów na podanie PIECZAREK

15 pomysłów na podanie PIECZAREK

LASAGNE- 7 Waszych ulubionych przepisów

LASAGNE- 7 Waszych ulubionych przepisów

Masło miodowo-tymiankowe

Masło miodowo-tymiankowe

Polędwica żurawinowo-musztardowa

Polędwica żurawinowo-musztardowa

Domowe lody o smaku piernikowym

Domowe lody o smaku piernikowym

PSTRĄG- 6 prostych przepisów z jego udziałem!

PSTRĄG- 6 prostych przepisów z jego udziałem!

Smakowa woda z gruszką, granatem i cynamonem

Smakowa woda z gruszką, granatem i cynamonem

Suszone owoce i warzywa- 5 przepisów z ich wykorzystaniem

Suszone owoce i warzywa- 5 przepisów z ich wykorzystaniem

GRANAT- 15 pomysłów na serwowanie tego owocu!

GRANAT- 15 pomysłów na serwowanie tego owocu!

Puree z kalafiora- idealny dodatek do obiadu

Puree z kalafiora- idealny dodatek do obiadu

Czy można jeść surowe pieczarki?

Czy można jeść surowe pieczarki?

WINO – 6 rzeczy, które musisz o nim wiedzieć!

Sezon na wino trwa cały rok. Jest nieodłącznym elementem spotkań, randek ale i samotnych wieczorów pod kocem. Często jednak nie wiemy, jak prawidłowo je serwować. Krótki przewodnik pomoże Wam wydobyć z niego maximum smaku. Jesień to idealna pora aby z winem poeksperymentować. Rzućmy okiem jak je podawać i do czego pasuje. Koniecznie też wypróbuj nasz przepis na grzańca!

 

 

Jak serwować?

Wina markowe podaje się w butelce, poza winami z bieżącego rocznika. Powinny natychmiast zostać przelane do ozdobnej karafki. Daj im chwilę, aby się nieco ulotniły. Do zwykłego obiadu wystarczy tylko jedno wino. Dostosuj rodzaj do głównego dania. Butelkę z winem należy rozstawić tak, by goście mieli do niej łatwy dostęp. W czasie oficjalnej kolacji, nie stawiaj jej na stole, kieliszki napełniaj w miarę potrzeby. Nalewaj wina do kieliszka delikatnie, podkręcając butelkę, by krople nie spadły na stół. Możesz również owinąć szyjkę butelki białą serwetką.

 

 

 

 

CZYTAJ DALEJ >>>>>>>>
loading...