Bruschetta to włoska przekąska łatwa do przygotowania i idealna na każdą imprezę! Połączenie pomidorów, mozzarelli i mieszanka włoskich przypraw sprawia, że posmakuje wszystkim.

składniki:
- 1 bagietka
- 3 pomidory
- cebula
- czosnek
- mozarella
- przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia
przyrządzanie:
- W małej misce mieszamy pomidory z cebulą, czosnkiem, bazylią, oregano, solą i pieprzem. Przykrywamy i wstawiamy do lodówki.
- Kroimy bagietkę i opiekamy w piekarniku przez 5 minut w 180 stopniach aż uzyskają złoty kolor.
- Nakładamy farsz, a na wierzchu mały plasterek mozzarelli. Wkładamy znowu do piekarnika aż ser się rozpuści. Podajemy gorące.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













