Zapiekanka pełna warzyw, bardzo pachnąca i pyszna.
składniki:
- pół cukinii
- pół czerwonej papryki
- pół żółtej papryki
- kilka różyczek brokułu
- garść mrożonej fasolki szparagowej
- mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- marchew
- 2 łyżeczki suszonego oregano
- 3 łyżki startego sera
- sól, pieprz
- oliwa
przyrządzanie:
- Na oliwie podsmaż pokrojony w plasterki czosnek i posiekana cebulę, po dwóch minutach dodaj obraną i pokrojoną w plastry marchew, różyczki brokułu oraz fasolkę.
- Wymieszaj, a gdy warzywa będą al dente, wrzuć pokrojoną na plastry cukinię i pokrojoną w kostkę paprykę. Dopraw solą, pieprzem oraz oregano i duś na małym ogniu jeszcze 5 minut.
- Warzywa przełóż do naczynia do zapiekania , posyp startym serem i zapiekaj kwadrans w temperaturze 180 stopni C.