Zapiekanka pełna warzyw, bardzo pachnąca i pyszna.

składniki:
- pół cukinii
- pół czerwonej papryki
- pół żółtej papryki
- kilka różyczek brokułu
- garść mrożonej fasolki szparagowej
- mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- marchew
- 2 łyżeczki suszonego oregano
- 3 łyżki startego sera
- sól, pieprz
- oliwa
przyrządzanie:
- Na oliwie podsmaż pokrojony w plasterki czosnek i posiekana cebulę, po dwóch minutach dodaj obraną i pokrojoną w plastry marchew, różyczki brokułu oraz fasolkę.
- Wymieszaj, a gdy warzywa będą al dente, wrzuć pokrojoną na plastry cukinię i pokrojoną w kostkę paprykę. Dopraw solą, pieprzem oraz oregano i duś na małym ogniu jeszcze 5 minut.
- Warzywa przełóż do naczynia do zapiekania , posyp startym serem i zapiekaj kwadrans w temperaturze 180 stopni C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














