Zobacz słynny włoski deser w niesamowicie smacznej odsłonie! Nie obawiaj się, bo robi się go banalnie. A warto - uwodzi smakiem!
składniki:
BISZKOPT
- jaja – 5 szt.
- cukier – 145 g
- mąka pszenna – 100 g
- mąka ziemniaczana – 50 g
- mielone pistacje – 50 g
- serek ricotta – 500 g
- cukier puder – 50 g
- cytryna – 0,5 szt.
- amaretto – 20 ml
- orzechy włoskie - 20 g
- orzechy laskowe – 20 g
- mieszanka owoców suszonych – 1 opakowanie
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















