Włoskie kluseczki idealne do rosołu.
składniki:
1 1/2 l domowego rosołu
5 jaj ekologicznych lub z wolnego wybiegu
szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej
4 łyżki świeżo startego parmezanu
dodatkowy parmezan do posypania zupy
przyrządzanie:
W misce roztrzepać jaja z parmezanem i gałką muszkatołową. Wlewać do garnka z gotującym się rosołem cienką strużką, jak lane ciasto. Roztrzepać całość widelcem, podawać zupę, posypując każdą porcję dodatkowym parmezanem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















