Włoskie kluseczki do zupy to świetna alternatywa dla makaronu. Na szybko i bardzo smacznie!
składniki:
5 jajek
szczypta gałki muszkatołowej
3 łyżki świeżo startego parmezanu
przyrządzanie:
Rozbełtaj jaja z parmezanem dodaj gałką muszkatołową. Następnie postępuj jak z lanym ciastem do zupy, a mianowicie wlewaj powoli, cienką strużką do gorącej zupy, zagotuj na małym ogniu.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















