Panini to włoska kanapka podawana na ciepło z różnymi dodatkami. Jedzona tam na śniadania czy jako przekąska w ciągu dnia. Wypróbuj naszego przepisu na panini ze szpinakiem i serem camembert!

składniki:
- garść świeżych liści szpinaku
- ser camembert
- kilka liści świeżej bazylii
- 1/2 łyżki przyprawy do kuchni włoskiej
- 1/2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 duża ciabatta
przyrządzanie:
1. Szpinak płuczemy i osuszamy.
2. Dusimy na patelni na oliwie na małym ogniu.
3. Doprawiamy przyprawą.
4. Dodajemy camembert i dokładnie mieszamy. Trzymamy na patelni dopóki ser się nie rozpuści.
5. Farsz nakładamy do bułki typu ciabatta i zapiekamy w opiekaczu lub w piekarniku.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













