Prawdziwy włoski obiad - pulpeciki z mięsa z kurczaka podane z oliwkami, papryką i cukinią. Właściwa nazwa to Polpettine di pollo al peperoni e olive.
składniki: 
- 1 cukinia,
- sól i czarny pieprz,
- pół szklanki oliwy z oliwek,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 duża cebula pokrajana na grube plastry,
- 2 długie papryki zielone
- parmezan
- pół szklanki zielonych oliwek,
- 600 g mielonej piersi kurczaka,
- 1 jajko,
- pół szklanki mąki,
- pół szklanki bulionu,
przyrządzanie:
Sprawdź nasz włoski przepis!
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















