Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

Barszcz czerwony wigilijny z uszkami

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

TOP dania, które warto przygotować na Boże Narodzenie (Przewodnik 2025)

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

15 najciekawszych świąteczno-kulinarnych wydarzeń w Polsce w grudniu

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Kardamon – król orientalnych przypraw. Właściwości i świąteczne przepisy

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Goździki – świąteczny antybiotyk. Właściwości i przepisy z goździkami

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Łosoś pieczony w glazurze miodowo-cytrynowej

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Imbir – naturalny dopalacz odporności. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Sernik świąteczny z pomarańczą i wanilią

Panettone – włoska świąteczna babka

Panettone – włoska świąteczna babka

Najlepsze europejskie przysmaki świąteczne – TOP 10 MUST EAT

Najlepsze europejskie przysmaki świąteczne – TOP 10 MUST EAT

Kurkuma – złota przyprawa na odporność! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które musisz wypróbować

Kurkuma – złota przyprawa na odporność! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które musisz wypróbować

Cynamon – superprzyprawa na zimę! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które pokochasz

Cynamon – superprzyprawa na zimę! 7 zdrowotnych właściwości + świąteczne przepisy, które pokochasz

Cynamon – pachnący skarb, który działa jak naturalny „boost” dla zdrowia!

Cynamon – pachnący skarb, który działa jak naturalny „boost” dla zdrowia!

WODA gazowana, niegazowana, naturalna- 7 rzeczy, które musisz o niej wiedzieć!

Wodę pić trzeba. To wiadomo nie od dziś. Tylko jaką? Gazowaną czy niegazowaną? Droższą czy tańszą? Smakową czy źródlaną? A może prosto z kranu? Dziś temat, który jest ciągle na topie, bo przecież woda to życie. Odkryj z nami całą prawdę o wodzie! Koniecznie sprawdź przepis, który sprawi, że będziesz sięgać po wodę częściej!

 

 

Woda odświeżająca

Czysta woda wydaje Ci się nijaka w smaku i nie masz ochoty jej pić? Spróbuj wzmocnić ją niskokalorycznymi kombinacjami dodatków. W ten sposób połączysz przyjemne z pożytecznym. We współczesnej kuchni owoce i przyprawy są tylko dodatkami. Tutaj zagrają główne role. Będziesz nawodniona i pocieszysz oko paletą barw i smaków! 1 litr Wody i do dzieła!

Składniki:

  • litr wody średnio gazowanej lub gazowanej
  • garść świeżej kolendry lub bazylii
  • 4 cząstki limonki lub cytryny
  • kilka plasterków świeżego ogórka

Ilość porcji: 1

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Litr wody wlej do ulubionego dzbanka. Wrzuć wszystkie składniki. Odstaw na 10 minut aby woda przeszła ich smakiem. Postaw dzbanek w widocznym miejscu i sięgaj po niego jak najczęściej.

Smacznego!