Przepis na syte i pożywnw danie, wołowinę duszoną w kapuście.
Składniki:
- 2,5 kg. peklowanej wołowiny
- 1 pokrojona kapusta
- 8 obranych pokrojonych ziemniaków
- 8 pokrojonych cebul
- 8 pokrojonych marchewek
- 8 ziaren pieprzu
- ząbek czosnku
- posiekana natka pietruszki
Przygotowanie:
Mięso umyć i grubo pokroić. Zalać wodą i gotować z dodatkiem pieprzu przez ok. 4 godziny. Do rondla dodać pozostałe składniki bez kapusty i gotować 30 minut. Dodać kapustę i gotować jeszcze 15 minut. Przyprawić, posypać natką pietruszki i podawać.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













