Tarta cztery sery podana z żurawiną to wykwitna wersja tego dania.
składniki:
- ciasto francuskie
- ser feta
- ser mozzarella
- ser gorgonzola
- ser żółty
- 2 pomidory
- 2 jajka
- 1/2 śmietany
- oregano, bazylia, zioła prowansalskie, sól, pieprz
przyrządzanie:
- Ciasto francuskie układamy na blasze wysmarowanej masłem – ciasto pieczemy ok. 15 min.
- Mieszamy jajka ze śmietaną i przyprawami. Dodajemy pokrojone w kostkę sery i pomidory. Żółty ser ścieramy na tarce połowę wrzucamy i mieszamy pozostałością posypujemy tartę. Pieczemy 40 min. Podajemy posypane oregano.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















