Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Do czego podawać wina słodkie?

Do czego podawać wina słodkie?

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Otręby żytnie – smak zdrowia

Otręby żytnie – smak zdrowia

Wypoczynek na gotowo

Wysoka temperatura, wakacyjna atmosfera i spory wybór aktywności na świeżym powietrzu potrafią zniechęcić do spędzania dłuższego czasu w kuchni. Z pomocą mogą przyjść szybkie i wygodne propozycje, dzięki którym smaczne, sycące danie będzie gotowe w kilka chwil. Co istotne, takie produkty mogą pełnić rolę szybkich posiłków podczas letnich wojaży czy towarzyszyć nam na wycieczce w plener.

Zmieniający się styl życia wpływa na rosnącą popularność dań gotowych. Oczywiście istnieje spora grupa osób, która nie wyobraża sobie rezygnacji z gotowania, uznając własnoręcznie przygotowany posiłek za jedyny wartościowy. Mimo tego, rośnie grupa konsumentów, którzy, zwłaszcza latem, nie mają ochoty na długie spędzanie czasu w kuchni – wolą go wykorzystać na odpoczynek, sport, hobby czy spotkania z przyjaciółmi. Rosnące tempo życia powoduje, że coraz częściej poszukiwane są rozwiązania, pozwalające szybko i wygodnie przygotować posiłek, a w ślad za tym rośnie na znaczeniu trend rynkowy związany z wygodą konsumpcji. Część osób decyduje się na wykupienie codziennego cateringu, dostarczanego wprost pod drzwi, część preferuje jedzenie w restauracjach. Nie są to jednak najtańsze opcje dla domowego budżetu, nie każdy więc może sobie na nie pozwolić. Na wyjazdach codzienne stołowanie się w restauracjach również potrafi mocno nadszarpnąć wakacyjny budżet, a jako że urlop jest głównie po to, żeby na nim odpoczywać, warto właśnie wtedy sięgnąć po dobrej jakości dania, wymagające jedynie podgrzania i dołożenia do nich ewentualnych dodatków.

Pomysłem na szybki i smaczny posiłek, który zaspokoi gusta i podniebienia szerokiego spektrum odbiorców mogą być np. soczyste polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce. Kotleciki nuggets z kurczaka, ukochane zwłaszcza przez najmłodszych, będą idealne do przygotowania zarówno szybkiego dania obiadowego, jak i smacznej przekąski podanej z dowolnym dipem. Maluchy bez zbędnego marudzenia zjedzą pożywny posiłek, a rodzice nie będą musieli się „gimnastykować” czym zaspokoić wybredne podniebienie swoich pociech.

Amatorzy mięsnych dań mogą też spróbować opcji połączenia mięsa z pieczywem, czyli hamburgera wieprzowego. Szybki do podgrzania daje też sporo możliwości dodatkowych urozmaiceń smakowych – w zależności od upodobań można dołożyć do niego sałatę, pomidor, ogórek czy ulubiony sos.

Niezawodną propozycją szybkiego i pysznego posiłku od zawsze były też pierogi. To niewątpliwie jedno z ukochanych dań Polaków. A że proces ich lepienia jest dość czasochłonny, gotowe pierogi cieszą się niesłabnącą popularnością. Sekretem smaku pierogów jest cienkie ciasto, stanowiące tak naprawdę nienachalne tło dla nadzienia w środku. Zbyt grube ciasto, a przy tym zbyt mała ilość nadzienia potrafią zepsuć cały urok i smak pierogów. Dlatego absolutnym hitem na rynku są pierogi NOWE, posiadające wyjątkowo cienkie, niezwykle delikatne ciasto, dosłownie otulające aromatyczny i zbalansowany smakowo farsz. Oferta smakowa farszów pierogów może trafić w różne gusta – dostępna jest zarówno w wersjach wytrawnych, jak i na słodko. Do wyboru są obecnie: pierogi ruskie, pierogi z kapustą, pierogi z mięsem i pieczarkami, pierogi z mięsem i kaszą gryczaną, pierogi z serem twarogowym, pierogi z serem twarogowym i jagodami, gyoza z kurczakiem i gyoza z warzywami.

Wybór na rynku dań gotowych jest coraz większy, wciąż pojawiają się nowe propozycje, dlatego jeśli zależy nam na oszczędności czasu i pracy, wystarczy tylko zdecydować, na jaki smak mamy dzisiaj ochotę, a potem już tylko się tym smakiem delektować i odpowiednio korzystać z zaoszczędzonego czasu.