Wytrawny mus bananowy na ciepło. Bardzo popularny w kuchni indyjskiej!

składniki:
- 800 ml wody
przyrządzanie:
- Obierz czosnek i pokrój go w plastry.
- Obierz banany i pokrój na talarki.
- Olej rozgrzej, podsmaż czosnek, poczekaj aż się zrumieni i wlej wodę, mleczko kokosowe i sos sojowy.
- Dodaj cukier, pieprz i gotuj przez 5 minut.
- Połowę bananów i odrobinę chilli dodaj do zupy, zagotuj i zmiksuj. Dodaj pozostałe banany i gotuj przez 6 minut na wolnym ogniu.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














