Kto powiedział, że tartaletki mogą być jedynie na słodko? Oto ich wytrawna wersja, która urzeka smakiem i aromatem. Idealna przekąska na każdą imprezę!
składniki:
- 12 spodów babeczek z kruchego ciasta
- puszka tuńczyka w oleju
- ½ puszki kukurydzy
- ½ puszki czerwonej fasoli czerwonej
- awokado
- pomidor
- 1 cienki por
- łyżka siekanej natki pietruszki
- 2 łyżki pikantnego ketchupu
- ½ łyżeczki meksykańskiej mieszanki przypraw
- pieprz
przyrządzanie:
Tuńczyka odsączyć z oleju i rozdrobnić widelcem. Czerwona fasolę przepłukać wodą na sitku, kukurydze odsączyć z zalewy. Pora, pomidora i awokado pokroić. Wszystkie składniki wymieszać z natką pietruszki, ketchupem i przyprawami. Babeczki nadziewaj farszem tuż przed podaniem, dzięki temu zachowają kruchość.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















