Kto powiedział, że tartaletki mogą być jedynie na słodko? Oto ich wytrawna wersja, która urzeka smakiem i aromatem. Idealna przekąska na każdą imprezę!
składniki:
- 12 spodów babeczek z kruchego ciasta
- puszka tuńczyka w oleju
- ½ puszki kukurydzy
- ½ puszki czerwonej fasoli czerwonej
- awokado
- pomidor
- 1 cienki por
- łyżka siekanej natki pietruszki
- 2 łyżki pikantnego ketchupu
- ½ łyżeczki meksykańskiej mieszanki przypraw
- pieprz
przyrządzanie:
Tuńczyka odsączyć z oleju i rozdrobnić widelcem. Czerwona fasolę przepłukać wodą na sitku, kukurydze odsączyć z zalewy. Pora, pomidora i awokado pokroić. Wszystkie składniki wymieszać z natką pietruszki, ketchupem i przyprawami. Babeczki nadziewaj farszem tuż przed podaniem, dzięki temu zachowają kruchość.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem