Tym razem wzmocni was pomarańczowa zupa- krem z warzyw takich jak marchewka, dynia i przypraw takich jak kurkuma! Ale grzeje!

składniki:
- 1 litr rosołu z wczoraj
- 3 marchewki
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki startego imbiru
- kawałek dyni świeżej lub mrożonej
- pół łyżeczki kurkumy
- pół łyżeczki kardamonu
przyrządzanie:
- Wszystkie warzywa obierz, pokrój an drobno
- Marchewkę i czosnek ugotuj w gorącej wodzie (około 12 minut).
- Po tym czasie dodaj dynię i imbir i gotuj jeszcze 10 minut
- Dolej pół szklanki bulionu i przyprawy.
- Blenduj przez kilka minut. Przelej do gotującego się bulionu.
- Całość gotuj około 12 minut na małym ogniu.
- Posyp zieleniną
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














