Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Tradycja w Nowym Wydaniu: Wigilia Fit

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Pierniczki 2025 – Nowoczesne Dekoracje i Przepis, Który Zawsze Wychodzi

Świąteczne Przekąski dla Dzieci  – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Świąteczne Przekąski dla Dzieci – Owocowe Bałwanki na Patyczkach

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Kutia – Miodowa, Makowa, Najlepsza!

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Korzenne Pierniczki, które Miękną po 24 godzinach

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Zimowe Jabłko” – jabłka, cynamon i karmel

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Tort Świąteczny „Czerwona Choinka” – malina + wanilia + mus owocowy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Gałka muszkatołowa – aromatyczna bomba na zimę. Właściwości i świąteczne przepisy

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Sernik Pomarańczowo-Korzenny na Święta

Piernik Brownie na Święta

Piernik Brownie na Święta

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Top 5 Trendów Świątecznych Dekoracji w Kuchni 

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Najlepsze Świąteczne Desery – Hity, które Zachwycą Gości

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Rozgrzewające Napoje na Grudzień – Co Pijemy w Święta? 

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Magia Świątecznych Smaków — Co Gotujemy w Grudniu?

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Anyż – gwiazdka świąt. Właściwości i najlepsze przepisy

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Z erotycznej kuchni: Czym kusić?

Jak wiadomo, Ewa nie przypadkowo kusiła Adama jabłkiem. Owoc ten posiada – podobnie jak i granat właściwości podgrzewające temperament. W starożytnym Egipcie i w Indiach za taki stymulator temperamentu uznawana była cebula. Avicenna natomiast przy problemach mężczyzn z potencją rekomendował spożywanie większej ilości mięsa. Współczesna medycyna to potwierdza.

Dieta, jak wiadomo odgrywa ogromna rolę w tych sprawach. Przy pomocy specjalnie ułożonego menu można osłabiać potencję mężczyzn, można ją też wzmacniać. Wracając jeszcze do rad Avicenny – nie przypadkowo przecież wszystkie prawie religie zalecają powstrzymywanie się od spożywania w czasie postu pożywienia pochodzenia organicznego – sprzyja ono, bowiem wydzielaniu hormonów, które pobudzają pragnienia erotyczne. A od takich jak wiadomo człowiek wierzący w czasie postu powinien się powstrzymać. Jak post bowiem, to post!

Mięso uchodzi za jeden z silniejszych stymulatorów erekcji u mężczyzn. Oczywiście spożywane w miarę! Ryby mozna natomiast spożywać bez ograniczeń, one w dużym stopniu wpływają na ryzyko rozwoju impotencji. Są i inne recepty. Na przykład:

Sałatka egzotyczna "Adam i Ewa w raju".
Do pół szklanki ziaren przerośniętej pszenicy dodać jedną łyżeczkę od herbaty cynamonu, szklankę jogurtu odtłuszczonego, kilka kawałków ananasa, pokrojony owoc kiwi. Można tę sałatkę ubrać bitą śmietaną. Sałatka wpływa na podwyższenie seksualności nie tylko u mężczyzn, ale i u kobiet.

Koktajl "Ukochany na progu".
Kilka łyżeczek kakao rozpuszczalnego zalać gorącym mlekiem.

Sałatka "Objęcie Wenus".
Szklankę drobno posiekanej cebuli sparzyć, by pozbyć się jej zapachu i goryczki. Połowę ziaren z jednego granatu zmieszać z cebulą a sok z drugiej połowy dodać do sałatki.