Włoski deser na krem, który będzie gotowy w oka mgnieniu. Smakuje wybornie!
składniki:
4 żółtka jajek ekologicznych lub z wolnego wybiegu
50g cukru
125ml słodkiego wina białego
przyrządzanie:
Żółtka utrzeć w misce z cukrem na krem. Cały czas ubijając stopniowo wlewać wino. Miskę umieścić w naczyniu z gorącą wodą, trzymając garnek na małym ogniu cały czas ubijać, aż krem zgęstnieje, uważając, by pod wpływem ciepła żółtka się nie ścięły. Gęsty krem przelać do pucharków, podawać z biszkoptami lub sezonowymi owocami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















