Zapiekanka z szynką, brokułem i sporą dawką sera.

składniki:
- cały brokuł
- czerwona papryka
- 1 łyżka masła
- 4 jajka
- 4 łyżki mleka
- 2 łyżki wody
- 4 cienkie plasterki gotowanej szynki
- 30 dag żółtego sera
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Brokuły podzielić na różyczki. Ugotować na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Osączyć.
- Paprykę oczyścić, drobno pokroić.
- Mleko połączyć z wodą i jajkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Brokuły przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia.
- Polać sosem z mleka i jajek.
- Na wierzchu położyć pokrojoną w paseczki szynkę i paprykę.
- Posypać startym serem.
- Piec w średnio nagrzanym piekarniku, aż masa jajeczna się zetnie.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














