Doskonała propozycja na obiad dla smakoszy owoców morza. prosta zapiekanka makaronowa. Poznajcie prosty przepis! [caption id="attachment_199767" align="aligncenter" width="710"] Pasta with seafood[/caption]
składniki:
- 300 g makaronu
- 500 g mrożonych owoców morza
- 200 g pieczarek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 kulka mozzarelli
- 4 łyżki startego parmezanu
- 2 jajka
- sól i pieprz
- 1 łyżka masła
- oliwa
przyrządzanie:
Owoce morza przelać wrzątkiem na sitku i w ten sposb rozmrozić. Następnie posiekać czosnek, cebulę w drobną kostkę, a pieczarki w plasterki. Na maśle przesmażyć grzyby z cebulą i czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. ugotować al dente. Wymieszać makaron z przesmażonymi pieczarkami, owocami morza, pietruszką, mozzarellą i roztrzepanymi jajkami. Doprawić solą i pieprzem. Mieszaninę wyłożyć do wysmarowanego niewielką ilością oliwy naczynia żaroodpornego. Posypać startym parmezanem. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni Celsjusza przez około 20 minut.