Prosta i smaczna zapiekanka rybna. My uwielbiamy takie dania.

składniki:
- 45 dag filetów z ryby
- 1 brokuł
- cebula
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany 18%
- mąka do panierowania ryby
- masło do formy
- 3 łyżki tartego żółtego sera
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
Rybę pokrój na kawałki, posól, obtocz w mące i podsmaż.
Cebulę obierz i pokrój na cienkie plasterki.
Brokuła obierz i ugotuj w osolonej wodzie.
Formę do zapiekania posmaruj masłem.
W formie ułóż warstwę brokuł, na to warstwę cebuli i podsmażoną rybę.
Przykryj pozostałymi brokułami
Majonez wymieszaj ze śmietaną i rozprowadź na brokułach.
Całość posyp żółtym serem.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














