Propozycja na obiad dla tych, którzy uwielbiają krewetki. Tym razem proponujemy je podać z ryżem w wersji zapiekanki.
składniki:
-
ryż 2 szkl
-
cebula 2 szt
-
krewetki mrożone
-
woda 5 szkl
-
sól
-
pieprz
-
masło 1/2 kostki
-
czosnek 2 ząbki
-
olej
przyrządzanie:
1, Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę.
2.Do rondelka wlać wodę, włożyć margarynę, pokrojone w małą kostkę ząbki czosnku, przyprawy.
3. Gotować na małym ogniu, aż masło się rozpuści.
4. Do naczynie żaroodpornego wsypać surowy ryż,cebulę.
5. Na samym końcu zalać gorącą zalewą.
6. Piec w piekarniku około 1 godziny w 200 C. Na wierzch położyć uduszone na oliwę i czosnku krewetki.