Pyszna z zapiekanka z fasolki szparagowej.
składniki:
- pół kg fasolki szparagowej
- 30 dag mięsa mielonego wołowego
- cebula
- 2 pomidory
- 10 dag sera żółtego
- ugotowana marchew
- 2 jaja
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- papryka ostra
- majeranek
przyrządzanie:
- Cebule pokrój w kostkę, zeszklij na oleju.
- Dodaj mięso, dopraw i smaż, często mieszając, aż się zarumieni.
- Obrane pomidory pokrój w kostkę, dodaj do mięsa i duś, aż się całkowicie rozpadną.
- Fasolkę gotuj w osolonej wodzie przez około 15 minut, wystudź i pokrój.
- Zmieszaj ja z wystudzonym mięsem oraz rozmąconymi jajami i pokrojoną w paski marchewką.
- Piecz przez 10 minut w temp. 180 stopni. Po czym posyp żółtym serem i piecz dalej 15 minut.