Pyszna z zapiekanka z fasolki szparagowej.

składniki:
- pół kg fasolki szparagowej
- 30 dag mięsa mielonego wołowego
- cebula
- 2 pomidory
- 10 dag sera żółtego
- ugotowana marchew
- 2 jaja
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- papryka ostra
- majeranek
przyrządzanie:
- Cebule pokrój w kostkę, zeszklij na oleju.
- Dodaj mięso, dopraw i smaż, często mieszając, aż się zarumieni.
- Obrane pomidory pokrój w kostkę, dodaj do mięsa i duś, aż się całkowicie rozpadną.
- Fasolkę gotuj w osolonej wodzie przez około 15 minut, wystudź i pokrój.
- Zmieszaj ja z wystudzonym mięsem oraz rozmąconymi jajami i pokrojoną w paski marchewką.
- Piecz przez 10 minut w temp. 180 stopni. Po czym posyp żółtym serem i piecz dalej 15 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














