Ciekawa propozycja na zapiekankę.

składniki:
- 5 jajek
- puszka kukurydzy
- 20 dag szynki
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- natka pietruszki
- szczypiorek
- 3 łyżki ostrej musztardy
- żółty ser
- cukier
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
- Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na połówki. Rozgrzany tłuszcz połączyć z mąką, rozprowadzić z dwiema szklankami wody, doprawić solą, pieprzem i zagotować.
- Kukurydze odsączyć z zalewy, szynkę pokroić w paseczki, posiekać szczypiorek i natkę.
- Zieleninę, kukurydzę, szynkę i musztardę wymieszać z sosem, doprawić solą i pieprzem.
- Sos przelać na półmisek, ułożyć w nim połówki jajek.
- Udekorować szczypiorkiem i natka pietruszki.
- Jajka posypać żółtym serem, zapiec i podawać na gorąco.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














