Pomysł na pożywną i aromatyczną zapiekankę.

składniki:
- duży por
- 4 jaja
- duża śmietana
- 1/4 kostki masła
- 2 i pół łyżki mąki
- pół kawałka sera
przyrządzanie:
- Por umyj i pokrój w półkrążki. Wrzuć na patelnię z masłem, podlej wodą, przykryj i duś do chwili, gdy woda odparuje.
- Dodaj mąkę i mieszaj do zeszklenia. Śmietanę wymieszaj z jajami, solą i pieprzem, następnie dodaj por i wszystko dokładnie wymieszaj.
- Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, wlej masę i obficie posyp startym żółtym serem.
- Piecz około godzinę w temperaturze 180 stopni C, aż ser się zarumieni.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














