Super szybka zapiekanka z sezonowych warzyw czyli pora i cukinii. Dla zabieganej pani domu w sam raz!

składniki:
- 2 małe cukinie
- 1 por
- 250 g mozzarelli
- 2 ząbki czosnku
- łyżka posiekanej bazylii
- 3 łyżki oliwy
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Rozgrzej piekarnik do 200 c. Umyte, ale nieobrane cukinie oraz mozzarelle pokrój w plastry, pora w krążki, a czosnek posiekaj.
- Na dnie żaroodpornego naczynia wlej 2 łyżki oliwy. Dodaj czosnek. Układaj na przemian plastry mozzarelli, cukinii i krążki pora.
- Oprósz solą, pieprzem, posiekaną bazylią. Skrop resztą oliwy. Piecz około 20 minut. Podawaj na ciepło.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














