Ciekawy pomysł na podanie zapiekanego sera.

składniki: 
- 130 g sera brie
- pół szkl. bułki tartej
- 2 łyżki oleju
- łyżka miodu
- pieprz
- sól
- szczypta cynamonu
- łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- jajko
przyrządzanie:
- Ser pokrój w kawałki grubości 1 cm. Bułkę tartą wsyp do miseczki. Dodaj olej, miód, natkę pietruszki i przyprawy.
- Dokładnie rozrób widelcem. Zwróć uwagę, by miód dobrze się połączył z resztą składników. Jajka rozmąć.
- Kawałki brie maczaj w jajku, a następnie obtocz w przygotowanej panierce. Ułóż na blaszce wyłożonej wysmarowaną folią aluminiową i zapiekaj 10 minut w temp. 175 stopni C.
- podawaj z ogórkami konserwowanymi i pomidorkami koktajlowymi.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














