Czerwona fasola jest bogata w potas, wapń i fosfor. To źródło białka - ma go więcej niż mięso. Dlatego świetnie się sprawdzi jako dodatek do dań dla wegetarian. Przedstawiamy przepis na zdrową sałatkę, którą naprawdę można się najeść.
składniki:
- sałata
- pomidor
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy
- 1 mała czerwona papryka
- 5-6 ogórków konserwowych
- sól
przyrządzanie:
Warzywa umyć i pokroić. Wymieszać z sałatą. Dodać czerwoną fasolę z puszki. Posolić i przygotować sos:
Wymieszać składniki sosu (Szklanka gęstego jogurtu naturalnego, 1 łyżka majonezu, 1 łyżeczka octu balsamicznego,1 łyżka koncentratu pomidorowego, 2 łyżki keczupu, kilka posiekanych drobno suszonych pomidorów z oliwy, 1-2 łyżeczki przyprawy chili) i polać sałatkę!
ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















