Zielona zupa z jarmużem kusi nie tylko kolorem ale i smakiem. My uwielbiamy, szczególnie z grzankami!
składniki:
* 2 spore gałązki jarmużu
* kawałek brokuła
* pietruszka
* kawałek selera
* ziemniak
* kawałek czerwonej papryki
* 1/2 pora
* 3 łyżki kaszy jaglanej
* łyżka masła
* 2 rozgniecione ząbki czosnku
* sól, pieprz, kurkuma, lubczyk
przyrządzanie:
Na wrzątek wrzuciłam pietruszkę, seler i ziemniaka, chwilę pogotowałam, dodałam jarmuż, a po chwili paprykę i brokuła. Gotowałam kilka minut, dosypałam kaszę, gotowałam ok. 20 minut, w trakcie dodając przyprawy.
Na koniec dodałam zeszklonego na maśle pora i wyciśnięty czosnek i zupę zmiksowałam. Koniec!