Zielona zupa z jarmużem kusi nie tylko kolorem ale i smakiem. My uwielbiamy, szczególnie z grzankami!
składniki: 
* 2 spore gałązki jarmużu
* kawałek brokuła
* pietruszka
* kawałek selera
* ziemniak
* kawałek czerwonej papryki
* 1/2 pora
* 3 łyżki kaszy jaglanej
* łyżka masła
* 2 rozgniecione ząbki czosnku
* sól, pieprz, kurkuma, lubczyk
 
przyrządzanie:
Na wrzątek wrzuciłam pietruszkę, seler i ziemniaka, chwilę pogotowałam, dodałam jarmuż, a po chwili paprykę i brokuła. Gotowałam kilka minut, dosypałam kaszę, gotowałam ok. 20 minut, w trakcie dodając przyprawy.
Na koniec dodałam zeszklonego na maśle pora i wyciśnięty czosnek i zupę zmiksowałam. Koniec!
 
           
                 
                             
                                     
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















