Zupa z awokado? nas też to zaskoczyło! Ponownie przypominamy Wam przepis sprzed kilkunastu lat. Wypróbowaliśmy go po raz kolejny i potwierdzamy jego wyjątkowość i oryginalność. Taka zupa wyjdzie Wam tylko z tego przepisu! Do dzieła!

składniki:
- 1 średnie, dojrzałe awokado
- pół ogórka
- sok z połówki cytryny
- pół szklanki warzywnego bulionu
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- kilka kropel sosu tabasco
- 1 łyżka posiekanego koperku
- kilka czarnych, oliwek
- 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Awokado obrać i rozdrobnić widelcem.
- Dodać pokrojonego ogórka.
- Dodać sok z cytryny, ciepły bulion, oliwę i wszystko razem zmiksować, aż powstanie gładki krem.
- Doprawić do smaku solą, pieprzem, kilkoma kroplami sosu tabasco.
- Wymieszać z posiekanym koperkiem.
- Przełożyć do miseczek, udekorować pokrojonymi w krążki oliwkami i jogurtem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














