Zupa z awokado? nas też to zaskoczyło! Ponownie przypominamy Wam przepis sprzed kilkunastu lat. Wypróbowaliśmy go po raz kolejny i potwierdzamy jego wyjątkowość i oryginalność. Taka zupa wyjdzie Wam tylko z tego przepisu! Do dzieła!
składniki:
- 1 średnie, dojrzałe awokado
- pół ogórka
- sok z połówki cytryny
- pół szklanki warzywnego bulionu
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- kilka kropel sosu tabasco
- 1 łyżka posiekanego koperku
- kilka czarnych, oliwek
- 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Awokado obrać i rozdrobnić widelcem.
- Dodać pokrojonego ogórka.
- Dodać sok z cytryny, ciepły bulion, oliwę i wszystko razem zmiksować, aż powstanie gładki krem.
- Doprawić do smaku solą, pieprzem, kilkoma kroplami sosu tabasco.
- Wymieszać z posiekanym koperkiem.
- Przełożyć do miseczek, udekorować pokrojonymi w krążki oliwkami i jogurtem.