Zimą uwielbiamy jeść gorące zupy ze sporą dawką czosnku. Dzięki nim czujemy się świetnie i nie chorujemy przez cały sezon! Dzisiaj dzielimy się z Wami przepisem na zieloną zupę z brokuła i szpinaku. Zróbcie ją dokładnie w ten sam sposób co my, a na pewno wyjdzie smaczna!

składniki: 
- 1/2 brokuła
 - 3 garści szpinaku
 - 3 ząbki czosnku
 - 1 litr bulionu z warzyw
 - 1 łyżka oliwy z oliwek
 - czarnuszka
 - 1/2 łyżeczki soli
 - 1/2 łyżeczki ostrej papryki
 - 1/2 łyżeczki pieprzu
 - 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego
 
przyrządzanie:
- bulion podgrzewam.
 - brokuł gotuję przez 5 minut w osobnym garnku z 2 łyżeczkami cukru i 3 łyżeczkami soli.
 - do gotującego się bulionu wrzucam szpinak, pietruszkę, czosnek. Gotuję 2 minuty.
 - Dodaję ugotowany brokuł, przyprawy, oliwę i całość miksuję na gładki krem.
 - Podaję z kiełkami brokułu.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














