Irlandzkie święto obchodzone 17 marca! Już niedługo Dzień Św. Patryka. Przygotuj z tej okazji zielony domowy deser.
składniki:
- biszkopt z 3 jajek
- 2 różnokolorowe galaretki (zielona i pomarańczowa)
- 1 opak. śnieżki (śmietany w proszku)
- 200 ml zimnego mleka
przyrządzanie:
Galaretkę pomarańczową rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, natomiast zieloną zgodnie z przepisem na opakowaniu. Biszkopt nasączyć częścią (ok. pół szklanki) zielonej galaretki. Na zimnym mleku ubić śnieżkę. Ciągle miksując dodać lekko tężejącą pomarańczową galaretkę. Masę wylać na nasączony biszkopt. Wierzch zalać tężejącą zieloną galaretkę.
Schłodzić w lodówce.
ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem