Zielone w środku, o nieco cytrusowym smaku. Muffiny na bazie szpinaku! Idealna przekąska dla dzieci!

składniki:
- 50 g - liści szpinaku świeżego
- sok z cytryny
- pół szklanki oleju
- 2 jajka
- łyżeczka olejku cytrynowego do ciast
- szklanka cukru
- 200 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
przyrządzanie:
- Szpinak umyć, osuszyć
- Do kielicha blendera wrzucić szpinak, olej, sok z cytryny i zblendować na gładko
- Pozostałe składniki połączyć razem i zmiksować
- Dodać zielony mus, wymieszać ręcznie
- Ciasto przełożyć do foremek na muffiny
- Piec przez 25 minut w temp. 180 st. C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














