Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Deser ryżowy z gruszką

Deser ryżowy z gruszką

Ciasto na niby

Ciasto na niby

Koktajl pietruszkowo- pomarańczowy

Koktajl pietruszkowo- pomarańczowy

Leczo z frankfurterką

Leczo z frankfurterką

Rosyjska zupa buraczana

Rosyjska zupa buraczana

Kokosowa chmurka

Kokosowa chmurka

8 pomysłów na serwowanie hiszpańskich CHURROS

8 pomysłów na serwowanie hiszpańskich CHURROS

Roladki chrzanowe z szynką

Roladki chrzanowe z szynką

Dietetyczne pączki z mąki pełnoziarnistej

Dietetyczne pączki z mąki pełnoziarnistej

10 inspiracji na dekorowanie amerykańskich pączków

10 inspiracji na dekorowanie amerykańskich pączków

Roladki schabowe

Roladki schabowe

Sałatka witaminowa

Sałatka witaminowa

Placki po cygańsku

Placki po cygańsku

Pierś kurczaka z limonką

Pierś kurczaka z limonką

Szpinakowe roladki

Szpinakowe roladki

Camembert panierowany

Camembert panierowany

Zielony hummus z brokułem

Tradycyjny hummus z dodatkiem brokuła zmienia kolor i smak, ale wciąż zachwyca.   

składniki:
1,5 szklanka ciecierzycy 1 mały brokuł 3/4 szklanki pasty tahini, możesz zrobić ją samodzielnie Z TEGO PRZEPISU  1/2 szklanka zimnej wody 1/4 szklanki oliwy 4 ząbki czosnku sok z połowy cytryny sól oliwa z oliwek  

przyrządzanie:

  • Ciecierzycę namocz w wodzie przez noc. Po tym czasie wypłucz  i ugotuj na miękko około godziny.
  • Brokuła ugotuj w lekko osolonej wodzie, do miękkości. Wystudź i pokrój na mniejsze kawałki.
  • Ciecierzycę po ugotowaniu odsącz, wypłucz w zimnej wodzie i przesyp do blendera. 
  • Dodaj pokrojonego brokuła, tahinę, czosnek i sok z cytryny.
  • Całość zblenduj i dodaj oliwę.
  • Dopraw solą do smaku.
  • Posyp pietruszką, udekoruj według uznania.