Oto wegetariańska alternatywa dla mięsnych pulpecików - ziemniaczane kotleciki z cukinią i żółtym serem.
składniki:
- szklanka gniecionych ziemniaków
- cukinia
- pół szklanki startego sera
- 2 łyżki posiekanych liści kolendry
- 1 posiekana zielona cebulka
- pół papryczki chili
- 1 białko jajka
- sól i pieprz do smaku
przyrządzanie:
- Wszystkie składniki wymieszać w misce i uformować kuleczki.
- Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez ok 30-40 min. w 200C.
- W połowie pieczenie kuleczki odwrócić na drugą stronę.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















