Ziemniaki możemy przygotować na wiele sposobów. Tym razem połączymy je z masłem i czosnkiem. Oto przepis na doskonałe ziemniaczki z piekarnika!

składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 3 łyżki masła
- 3 ząbki czosnku
- 1 cebula
- czosnek granulowany (szczypta)
przyrządzanie:
- ziemniaki myjemy, ale nie obieramy.
- Kroimy w ćwiartki.
- Gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut.
- Cebulę obieramy i kroimy w pióra.
- Czosnek obieramy i siekamy.
- Masło roztapiamy na patelni, dodajemy odrobinę czosnku granulowanego.
- Ziemniaki wkładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy roztopionym masłem.
- Następnie posypujemy cebulą i czosnkiem.
- Pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut.
ZOBACZ TEŻ: Pieczone krewetki w sosie cytrynowo-pietruszkowym
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













