Przepis kulinarny na ziemniaki idealnie nadaje się do różnego rodzaju mięs.
Składniki:
- ziemianki
- sól
- 2-3 ząbki czosnku
- (jeśli ktoś lubi pure trzeba dodać śmietany lub mleka)
Przygotowanie:
Ziemniaki dokładnie szorujemy szczoteczką, wkładamy do garnka i zalewamy woda. Zagotowujemy. W chwili, gdy zaczynają mięknąć solimy i dodajemy do garnka 2 ząbki czosnku (mogą być przepuszczone przez praskę). Po ugotowaniu, ziemniaki odcedzamy i pozostawiamy kilka minut do odparowania. Obieramy z mundurków i układamy na talerzu. Idealne do różnego rodzaju mięs.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













