Grillowane ziemniaki to pyszny dodatek, którego nie może zabraknąć podczas grillowania. Z dodatkiem świeżych ziół i przypraw smakuje obłędnie.
składniki:
- ziemniaki duże
- czosnek polski lub granulowany
- świeże zioła
- papryka chilli
- masło
- sól
- pieprz
- ulubiony sos i dodatki do posypania
przyrządzanie:
ZIEMNIAKI myjemy, ale nie obieramy ze skórki.
Przekrawamy na pół.
Gotujemy w osolonej wodzie około 8 minut do momentu, aż będą półmiękkie.
Teraz na folii aluminiowej kładziemy kawałek masła, na to ziemniaka.
Posypujemy solą gruboziarnistą, czerwoną papryką w proszku, czosnkiem świeżym lub granulowanym, świeżymi ziołami, pieprzem świeżo zmielonym i na wierz kładziemy również plaster masła.
Całość zawijamy i wrzucamy do ogniska lub grilla. Pieczemy około 20 minut.