Grillowane ziemniaki to pyszny dodatek, którego nie może zabraknąć podczas grillowania. Z dodatkiem świeżych ziół i przypraw smakuje obłędnie.

składniki:
- ziemniaki duże
- czosnek polski lub granulowany
- świeże zioła
- papryka chilli
- masło
- sól
- pieprz
- ulubiony sos i dodatki do posypania
przyrządzanie:
ZIEMNIAKI myjemy, ale nie obieramy ze skórki.
Przekrawamy na pół.
Gotujemy w osolonej wodzie około 8 minut do momentu, aż będą półmiękkie.
Teraz na folii aluminiowej kładziemy kawałek masła, na to ziemniaka.
Posypujemy solą gruboziarnistą, czerwoną papryką w proszku, czosnkiem świeżym lub granulowanym, świeżymi ziołami, pieprzem świeżo zmielonym i na wierz kładziemy również plaster masła.
Całość zawijamy i wrzucamy do ogniska lub grilla. Pieczemy około 20 minut.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














