
Kolejna propozycja z egzotycznej kuchni indyjskiej, którą bez problemu można przygotowawć samemu
przepis z kuchni: indyjskiej
czas: 30 minut
liczba porcji: 4
składniki:
1/4 szklanki oleju
3 średnie cebule
6 sporych ziemniaków
puszka zielonego groszku
2 zielone chilli
1 czerwona chilli
1 łyżeczka zmiażdżonego czosnku
1 łyżeczka świeżego posiekanego imbiru
1 łyżeczka chilli w proszku
1 /2 łyżeczki kurkumy
sól
przyrządzanie:
Na dużej patelni rozgrać olej. Wrzucić pokrojoną w plastry cebulę i usmażyć ją na złoty kolor. Czosnek wymieszać z imbirem, sproszkowaną chilli, kurkumą, połową łyżeczki soli oraz posiekaną chilii. Dodać do cebuli. Dolać nieco wody oraz pokrojone w plastry ziemniaki. Pod przykryciem dusić do ok. 10 minut, często mieszając. Dodać odsączony groszek i chwilę razem dusić do miękkości ziemniaków. Podawać ozdobione plasterkami czerwonej chilli.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













