Masz już dosyć zwykłych i nudnych gotowanych ziemniaków do obiadu? Być może warto do jutrzejszego mięsa podać ziemniaki z piekarnika, pieczone w folii? Koniecznie ze śmietaną i szczypiorkiem!
składniki:
- 2 kg ziemniaków,
- 2 cebule,
- jogurt naturalny,
- czosnek,
- 3 łyżki masła,
- koperek,
- 5 łyżek twarogu ze śmietaną,
- szczypiorek,
- sól,
- pieprz.
przyrządzanie:
Na początku należy dokładnie umyć ziemniaki. Gotujemy je w osolonej wodzie.
Mieszamy wszystkie składniki farszu.
Kiedy ziemniaki zaczną być miękkie, odcedzamy je.
Przecinamy na pół, wkładamy farsz i owijamy w folię.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C na około 30 minut.
Przed podaniem możemy polać je jogurtem.