Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Sałatka z tuńczyka

Sałatka z tuńczyka

Kurczak curry z warzywami

Kurczak curry z warzywami

Pomidorki faszerowane kozim serem

Pomidorki faszerowane kozim serem

Kasztany

Kasztany

Ciasto z jabłkiem

Ciasto z jabłkiem

Ciasteczka maślane

Ciasteczka maślane

Szarlotka z kremem

Szarlotka z kremem

Ciasto bezowe

Ciasto bezowe

Japoński truskawkowy deser z białek

Japoński truskawkowy deser z białek

Zielony deser

Zielony deser

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Racuchy z jabłkami z sosem malinowym

Kruche babeczki z budyniem

Kruche babeczki z budyniem

Prosta pizza domowa

Prosta pizza domowa

Soczyste żeberka

Soczyste żeberka

Tuńczykowe kotlety

Tuńczykowe kotlety

Polędwiczki wołowe

Polędwiczki wołowe

Ziemniaki zapiekane z bobem

Przedstawiamy ciekawy i pyszny pomysł na podanie ziemniaka

składniki:

  • 1 kg dużych ziemniaków
  • 0,4 kg bobu
  • 15 dag pomidorków koktajlowych
  • kilka gałązek szczypiorku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

przyrządzanie:

  • Bób ugotuj w osolonej wodzie około 20 minut, wystudź i obierz.Ziemniaki obierz, ugotuj i ostudź.
  • Zimne ziemniaki przekrój  na pół i wydrąż ok 1/3 środka. Pomidorki pokrój na połówki i wymieszaj z bobem, dopraw solą i pieprzem i pokrop oliwą z oliwek.
  • Farszem wypełnij wydrążone ziemniaki. Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Przed podaniem udekoruj szczypiorkiem.