Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Gyros na talerzu

Gyros na talerzu

Pieczone pulpety z mozzarellą

Pieczone pulpety z mozzarellą

Domowy makaron cynamonowy

Domowy makaron cynamonowy

Racuszki marchewkowe

Racuszki marchewkowe

Sałatka z curry i ananasem

Sałatka z curry i ananasem

Aromatyczne ciasto miodowe- idealne na ŚWIĘTA!

Aromatyczne ciasto miodowe- idealne na ŚWIĘTA!

7 świątecznych przepisów na dania i desery z MAKIEM

7 świątecznych przepisów na dania i desery z MAKIEM

Przekąska krewetkowa z awokado

Przekąska krewetkowa z awokado

Rolada wieprzowa z nektarynkami

Rolada wieprzowa z nektarynkami

Pasztet pieczarkowy

Pasztet pieczarkowy

Obwarzanki z serem

Obwarzanki z serem

Rogaliki z konfiturą

Rogaliki z konfiturą

Śledzie korzenne

Śledzie korzenne

Pierniki świąteczne z miodem

Pierniki świąteczne z miodem

Śledzie z rodzynkami

Śledzie z rodzynkami

Pieczone ziemniaki z bazylią

Pieczone ziemniaki z bazylią

Ziemniaki zapiekane z bobem

Przedstawiamy ciekawy i pyszny pomysł na podanie ziemniaka

składniki:

  • 1 kg dużych ziemniaków
  • 0,4 kg bobu
  • 15 dag pomidorków koktajlowych
  • kilka gałązek szczypiorku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

przyrządzanie:

  • Bób ugotuj w osolonej wodzie około 20 minut, wystudź i obierz.Ziemniaki obierz, ugotuj i ostudź.
  • Zimne ziemniaki przekrój  na pół i wydrąż ok 1/3 środka. Pomidorki pokrój na połówki i wymieszaj z bobem, dopraw solą i pieprzem i pokrop oliwą z oliwek.
  • Farszem wypełnij wydrążone ziemniaki. Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Przed podaniem udekoruj szczypiorkiem.