Najprostsze potrawy są najsmaczniejsze. Po co za wiele udziwniać. Przed państwem zapiekanka z ziemniaków, czosnku i boczku.
składniki: 
1 kg ziemniaków
– 25 dkg wędzonego boczku parzonego
– 10 dkg sera żółtego
– 4 ząbki czosnku
– 1 duża cebula
1 duże op. kwaśnej śmietany (330g)
– 3 jajka
– 1 łyżeczka bazylii
–  sól, pieprz
 
przyrządzanie:
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















