
To, że za oknem szaro, buro i ponuro, a na świeże polskie owoce poczekać trzeba co najmniej do czerwca, nie powinno sprawiać, że zaniechamy produkcji nalewek. Do roboty można się wziąć niemal od razu
Cytryny i pomarańcze można kupić w każdym sklepie na rogu. Zaopatrzeni w nie, możemy się przygotować do wyrobu dwóch bardzo prostych, a i smacznych nalewek. Pierwsza, czyli ARANCELLO, najlepiej smakuje zrobiona z pomarańczy sycylijskich, ale powiedzmy sobie szczerze – ten niuans wyczują tylko najwięksi smakosze. CYTRYNÓWKA zaś jest napojem, który dostarcza radości wszystkim – na niej nigdy się nie zawiedliśmy, uratowała niejedno przyjęcie, a by ja kosztować trzeba czekać trzeba zaledwie parę godzin. A jeśli nam jeszcze mało smaków cytrusowych, sięgnijmy po ANANASÓWKĘ – na tę czekać trzeba jednak sporo, bo aż trzy miesiące.
Całkiem przyjemny, winny smak da nam 
NALEWKA RUMOWA. Mocy i smaku nie można odmówić KRUPNIKOWI, tradycyjnemu polskiemu specjałowi, poprawiającemu humor w każdy zimny wieczór. Dla tych zaś, którzy lubią pokombinować ze smakami, polecamy dwa rarytasy – NALEWKĘ BABCI JUSTYNY, opartą na smaku kokosów oraz zawierającą miks składników NALEWKĘ DZIADKA MARCINA. 
Na zdrowie!
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













