Aromatyczna porcja mięsa, bardzo soczysta i wyraźna. 

składniki: 
- mięso wieprzowe
- kwaszone ogórki
- cebula
- kilka plastrów boczku
- musztarda
- sól
- pieprz
- mąka
przyrządzanie:
- Mięso pokrój na plastry, rozbij tłuczkiem. Dopraw do smaku. Odłóż na około 45 min do lodówki.
- Ogórki i cebule pokrój. Na każdą porcję mięsa nałóż trochę musztardy i rozsmaruj, potem daj na niego boczek, ogórki i cebulę. Zawiń w rulon i zepnij wykałaczką.
- Podsmaż na patelni aż złapią kolor i włóż do garnka. Wlej trochę wody, cebuli i przypraw. Duś pół godziny. Można zagęścić mąką.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














