Oryginalny sposób na zupę cebulową, koniecznie wypróbuj.

składniki: 
- 4 duże cebule
- 1/3 kostki masła
- 2 l bulionu warzywnego
- 100 ml białego wytrawnego wina
- bagietka
- 100 g sera gouda
- 50 g sera pleśniowego
- pieprz
- sól
- tymianek
- łyżka mąki
przyrządzanie:
- Łupy z cebuli zagotuj w bulionie potem wyjmij je. Pokrój cebule i zeszklij ją na maśle. Poprósz je mąką, zalej bulionem. Następnie gotuj 30 minut.
- Wlej wino, przypraw na 5 minut przed końcem gotowania. Pokrój bagietkę i podsmaż ją na maśle.
- Zupę przelew do żaroodpornych miseczek. Na zupę połóż bagietkę i plasterki żółtego sera. Podziel ser pleśniowy na mniejsze kawałki i połóż na zupę.
- Piekarnik nagrzej o 180 stopni C. i zapiekaj zupę przez ok. 6 minut.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














