Zupy nigdy dosyć! Na jesienne klimaty taka zupa jest idealna. Ziemniaczano - fasolowa stanie się Waszą ulubioną!
składniki:
- 1 łyżka oliwy extra vergine
- 1 łyżka masła
- 1/2 kg ziemniaków
- 1 i 1/2 litra rosołu lub bulionu drobiowego/jarzynowego
- garść zielonej fasolki szparagowej
- 180 g śmietany 18% (gęstej, z kubka)
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku lub koperku
- ok 50 g łososia wędzonego lub sera feta
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















