- 1 i 1/2 l wody,
- 30 dag mięsa z kury,
- 30 dag włoszczyzny bez kapusty,
- 1 szklanka mleka,
- 5 dag makaronu,
- 5 dag groszku konserwowego,
- 5 dag fasolki konserwowej,
- zielenina,
- sól, pieprz,
- liść laurowy,
- ziele angielskie.
Mięso z kury umyć, zalać wodą, posolić i ugotować. Warzywa obrać, opłukać, pokroić w paseczki, dodać do kury pod koniec gotowania razem z przyprawami. Miękkie mięso wyjąć oddzielić od kości, pokroić w paseczki. Wywar połączyć z makaronem, groszkiem, mlekiem, fasolką, mięsem, dogotować, wymieszać z posiekaną zieleniną, doprawić do smaku.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













