Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Kolorowa sałatka z kurczakiem

Kolorowa sałatka z kurczakiem

Kurczak w migdałowej panierce

Kurczak w migdałowej panierce

Sałatka z serem i melonem

Sałatka z serem i melonem

10 inspiracji na podanie KANAPKI NA CIEPŁO

10 inspiracji na podanie KANAPKI NA CIEPŁO

Sałatka ziemniaczana z pesto

Sałatka ziemniaczana z pesto

Sałatka warzywna z awokado

Sałatka warzywna z awokado

JAGNIĘCINA- 10 inspiracji na dania z jagnięciny

JAGNIĘCINA- 10 inspiracji na dania z jagnięciny

Cukinia z jagnięciną

Cukinia z jagnięciną

Dorsz w pomidorach

Dorsz w pomidorach

Pomidorowa lazania z serem

Pomidorowa lazania z serem

Sałatka brokułowa z szynką

Sałatka brokułowa z szynką

Szaszłyki drobiowe z sałatka ryżową

Szaszłyki drobiowe z sałatka ryżową

Ziołowy kurczak w piwnym sosie

Ziołowy kurczak w piwnym sosie

Zupa ziemniaczana z łososiem

Zupa ziemniaczana z łososiem

Zapiekanka z marchewki

Zapiekanka z marchewki

Sałata z camembertem

Sałata z camembertem

Zupa krem selerowa z jabłkiem

Nietypowe połączenie smakowe czyli zupa selerowa z jabłkiem. Podana w formie kremu. Przepyszna i bardzo prosta!    [caption id="attachment_211369" align="aligncenter" width="1000"] dish with a cream soup on the table[/caption]

składniki:

  • duży seler z nacią
  • 3 jabłka
  • 2 ziemniaki
  • 1 i 1/2 litra wywaru z jarzyn lub rosołu
  • łyżka masła
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • 50 g sera pleśniowego

przyrządzanie:

  • Jabłka umyć, obrać, podzielić na ćwiartki, wykroić gniazda nasienne, pokroić w plastry.
  • Dokładnie umyć seler, obrać i pokroić w kostkę, a nać poszatkować.
  • Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
  • Masło i oliwę podgrzać, poddusić warzywa razem z jabłkami. Wlać wywar z jarzyn i gotować około 25 minut.
  • Zmiksować, posolić. Ser pleśniowy pokroić w drobną kostkę. Wyłożyć na dno miseczek, wlać krem, podawać od razu.