Błyskawiczna zupa z brokułem i groszkiem konserwowym. Takie połączenia nas cieszą najbardziej!

składniki:
- 1 litr bulionu
- brokuł
- 1/2 puszki groszku konserwowego
- 1 ząbek czosnku
- mała cebula
- ser kozi lub inny
- masło klarowane do smażenia
przyrządzanie:
- Cebulę zeszklić na maśle klarowanym. Dodać czosnek.
- Na patelnię dodać różyczki brokuła. Całość smażyć około 5 minut.
- Teraz zawartość patelni przełożyć do gotującego się bulionu.
- Gotować do momentu, aż brokuł będzie miękki. Dodać odcedzony groszek.
- Zupę zmiksować z kozim serem.
- Podawać z grzankami.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














