Rozgrzewająca i pełna aromatu zupa z cebuli i ziemniaków. My bardzo lubimy takie połączenia w jesienne dni. Jak zrobić krem? Zobaczcie na kolejnej stronie.

składniki:
- 1 litr bulionu z warzyw
- 2 ziemniaki
- 3 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 2 łyżki śmietany do zup
- przyprawy: sól, pieprz, kmin rzymski, suszona bazylia, suszona kolendra
przyrządzanie:
- bulion podgrzewam.
- w międzyczasie obieram i gotuję ziemniaki w osolonej wodzie.
- w misce blendera siekam czosnek i cebulę. Dodaję ugotowane ziemniaki, jedną chochlę bulionu i wszystko miksuje. Dodaję przyprawy, Miksuję. Całość przelewam do bulionu.
- Gotuję na małym gazie przez około 5-10 minut.
- Śmietanę hartuję i wlewam do zupy.
- Podaję z bazylią.